П`ятниця, 29.03.2024, 15.02.58

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Червень » 19 » Польська національна нафтотранспортна компанія PERN Przyjazn пояснює затримку з «Броди-Плоцьк» двома причинами
Польська національна нафтотранспортна компанія PERN Przyjazn пояснює затримку з «Броди-Плоцьк» двома причинами
17.32.38
Польська національна нафтотранспортна компанія PERN Przyjazn пояснює затримку з підготовкою проекту будівництва трубопроводу «Броди-Плоцьк» в рамках створення Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) двома основними причинами, - повідомляє „УНІАН” 
У відповіді, надісланому компанією на запит власного кореспондента УНІАН у Польщі, голова правління PERN Роберт Сошінській основною причиною затримки назвав надіслане з піврічним запізненням остаточне техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проекту ЄАНТК, який готував Granherne спільно з «Сарматією». 
Р. Сошінській зазначив, що PERN, яка ще в 2007 році подала заявку в міністерство регіонального розвитку Польщі на дофінансування будівництва трубопроводу «Броди-Плоцьк» за кошти Європейського Союзу, получила остаточне ТЕО лише на початку квітня цього року. 
За його даними, компанія не могла приступити до подальшим кроків, необхідних для отримання співфінансування, без остаточної версії ТЕО. 
Сошінській зазначив, що до того, як подати документи для отримання співфінансування проекту, необхідно офіційне рішення української сторони про зміну напрямку використання нафтопроводу «Одеса-Броди», а також відповідне рішення всіх співвласників «Сарматії», створеної для розвитку ЄАНТК. 
Голова правління PERN відзначив, що компанія почала дії для проходження чергового етапу для отримання коштів ЄС на дофінансування цього проекту, але не зміг уточнити, чи вдасться зібрати і подати всі документи з урахуванням певних термінів. 
«Важко зараз відповісти на питання, чи підготує компанія до 10 липня всі необхідні документи, щоб проект був у списку», - сказав він. 
У той же час у компанії не уточнили, які саме документи має подати PERN, щоб проект будівництва нафтопроводу «Броди-Плоцьк» залишився у списку інфраструктурних проектів, які будуть співфінансуватися за кошти Євросоюзу. 
У компанії також не повідомили, чи є можливість дофінансування проекту за іншими програмами допомоги Євросоюзу, якщо міністерство регіонального розвитку все-таки вичеркнет його з цього списку. 

До відома: за даними польської Gazeta Wyborcza, будівництво нафтопроводу «Броди-Плоцьк» з-за затримки з його підготовкою може бути викреслити з переліку проектів, які будуть співфінансуватися Європейським Союзом. PERN на цей проект могла отримати від ЄС близько 160 млн. доларів, що складає 25% вартості будівництва труби, яка з'єднала б український трубопровід у Бродах з польським в Плоцьку, який у свою чергу вже з'єднаний трубопроводом з портовим Гданьском на узбережжі Балтійського моря.


Категорія: Україна та Брідщина | Переглядів: 1188 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024