Субота, 27.04.2024, 07.19.40

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Червень » 18 » Україна передалу Єврокомісії обґрунтування проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу «Одеса-Броди»
Україна передалу Єврокомісії обґрунтування проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу «Одеса-Броди»
10.20.11
Україна передала експертам Єврокомісії для вивчення техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі нафтопроводу «Одеса-Броди». Про це повідомили в прес-службі Президента України Віктора Ющенка з посиланням на уповноваженого Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського. 
У повідомленні зазначається, що 15 червня у Варшаві відбулися зустрічі Б.Соколовського з представниками канцелярії Президента Польщі і керівництвом СП «Сарматія», під час яких було узгоджено спільний план дій щодо подальших кроків з реалізації проекту ЄАНТК на базі нафтопроводу «Одеса-Броди». 
За результатами цих зустрічей уповноважений Президента і генеральний директор СП «Сарматія» прибули в Брюссель, де офіційно передали на експертне вивчення Єврокомісією ТЕО проекту ЄАНТК. 
За словами Б.Соколовського, європейці позитивно відреагували на ініціативу Президента України щодо надання Європейській комісії можливості системного вивчення ТЕО, як це і було попередньо домовлено. 
Уповноважений Президента додав, що після завершення спільного вивчення ТЕО відбудеться презентація проекту ЄАНТК за участю голів п’яти країн-учасниць проекту та голови Єврокомісії з метою прийняття остаточного рішення про форми спільної участі в реалізації проекту ЄАНТК з боку ЄС.
Б. Соколовський також повідомив, що окремо з посадовими особами Єврокомісії обговорювалося питання про роль російської сторони в реалізації ЄАНТК. За його словами, українська сторона надала вичерпну інформацію і пояснення з приводу того, що проект є корисний для всіх сторін, включаючи й російську. 

До відома: ідея проекту будівництва Євро-Азійського нафтотранспортного коридору «Одеса - Броди - Плоцьк – Гданськ» виникла в середині 90-х років. Вона передбачала будівництво нового транспортного коридору нафти, який дозволив би поставляти каспійську нафту в країни Західної та Центральної Європи. 
23 травня 2003 року в Брюсселі була підписана Спільна декларація Ради міністрів Республіки Польща, Кабінету Міністрів України та Європейської комісії з питання надання підтримки проекту ЄАНТК. 
12 липня 2004 року у Варшаві було створено міжнародне трубопровідне підприємство ТОВ МТП «Сарматія». Його учасниками стали PERN Przyjazn SA і ВАТ «Укртранснафта». 
24 квітня 2009 року на загальних зборах акціонерів СП «Сарматія» було затверджено ТЕО проекту ЄАНТК, підготовлене на замовлення Міжнародного нафтотранспортного підприємства «Сарматія» компанією Granherne разом з партнерами - компаніями Purvin І Gertz і Greengate LLC. 
Вартість реалізації ЄАНТК на базі нафтопроводу «Одеса-Броди», відповідно до затвердженого ТЕО, становить 2-8 млрд. дол в залежності від обсягів транспортування нафти.



Категорія: Україна та Брідщина | Переглядів: 1231 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024