П`ятниця, 26.04.2024, 01.01.25

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Червень » 2 » Будівництво Балтійської трубопровідної системи-2 дасть зелене світло аверсу "Одеса-Броди"
Будівництво Балтійської трубопровідної системи-2 дасть зелене світло аверсу "Одеса-Броди"
11.36.41
Рішення Росії розпочати будівництво Балтійської трубопровідної системи-2 може прискорити запуск «Одеса-Броди» в північному напрямку. Самі росіяни не раз визнавали - будівництво БТС-2 вдарить по споживачам російської нафти до Німеччини та Польщі. 
В останні рік-два в Росії стало звичною справою обгрунтовувати економічно невигідні проекти політичними міркуваннями. Ідея БТС-2 виправдовувалася необхідністю запобігти можливі ескапади білоруського лідера Олександра Лукашенка. Спроба Мінська підвищити тарифи на транзит російської нафти через свою територію в 2007 р. став причиною зупинки поставок в Західну Європу по північній гілці нафтопроводу «Дружба». Тоді й було вирішено побудувати новий трубопровід в обхід Білорусі довжиною понад 1000 км - від нафтоперекачуючої станції Унеча в Брянській області до узбережжя Фінської затоки в Ленінградській області. Його потужність на першому етапі повинна скласти 50 млн. т нафти в рік з подальшим збільшенням до 75 млн т. Спочатку передбачалося будувати нафтопровід до вже діючого на той момент порту Приморськ на північ від Санкт-Петербурга. З Приморська російські компанії експортують нафту з 2001 р. Але потім план помінявся - трубу вирішили прокласти до нового порту Усть-Луга, що між північною російською столицею і кордоном з Естонією. Новий варіант передбачав також будівництво відгалуження на НПЗ «Сургутнафтогазу» в Кірішах. Офіційна причина відмови від початкового маршруту - «екологічність» другого варіанту. Так стверджував Володимир Путін. 
Підстави сумніватися в щирості В. Путіна у експертів з'явилися після того, як стало відомо: термінал в Усть-Луге вартістю близько $ 500 млн. буде будувати один з найбільших російських нафтотрейдерів - група Gunvor. Про зв'язки власника компанії Геннадія Тимченко з В. Путіним говорять давно. Г. Тимченко публічно визнавав факт знайомства з російським лідером, при цьому дружбу з ним категорично заперечував. Російські експерти говорять, що власник Gunvor пов'язаний з однією з найбільших видобувних компаній країни «Сургутнефтегаз». Примітно, що спроба «Сургута» увійти до складу угорського трейдера MOL зустріла жорсткий опір з-за небажання росіян відкрити склд акціонерів.

Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 925 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024