Субота, 04.05.2024, 05.11.05

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Червень » 17 » Польський експерт: позиція України ключова для добудови «Одеса-Броди» до Плоцька
Польський експерт: позиція України ключова для добудови «Одеса-Броди» до Плоцька
12.30.24
Польський експерт з енергетичних питань Центру східних досліджень Агата Лоскот-Страхота називає ключовий позицію України для добудови трубопроводу «Одеса-Броди» до польського Плоцька. Таку думку вона висловила в інтерв’ю „УНІАН”. 
«Якщо стежити за тим, що відбувається на сході, і, зокрема, в Україні, створюється враження, що в першу чергу українська сторона не готова розпочати експлуатацію трубопроводу в проектному напрямку», - сказала А. Лоскот-Страхота. Вона зазначила, що, незважаючи на численні заяви представників української влади про необхідність експлуатації побудованого в 2001 році трубопроводу для постачання каспійської нафти в Європу, він до сих пір використовується для постачання російської нафти в реверсному режимі. «Це (зміна напряму використання) не відбувається кілька років, і з-за цього важко приймати якісь додаткові кроки», - сказала А. Лоскот-Страхота. 
Експерт підкреслила, що для добудови трубопроводу в першу чергу необхідно відповідне рішення української влади. «На мій погляд, ключовою є позиція української влади, чи готова вона повернути трубопровід для роботи в прямому напрямку», - сказала аналітик. Крім того, на її думку, для успішної реалізації проекту необхідно домовитися про обсяги і умови поставок нафти з її постачальниками, в першу чергу Азербайджаном, і покупцями в Європі. 

Як повідомлялося раніше, польська Gazeta Wyborcza написала в 15 червня, що польський уряд швидше за все вичеркне проект будівництва нафтопроводу «Броди-Плоцьк» з переліку проектів, які співфінансуються за кошти Європейського Союзу, з-за затримки з його підготовкою. Польща могла отримати на цей проект близько 160 млн. доларів, що складає 25% вартості будівництва труби, яка б з'єднала український трубопровід із Бродів з польським в Плоцьку, який у свою чергу вже з'єднаний трубопроводом з портовим Гданьскої на узбережжі Балтійського моря. За інформацією газети, польські урядовці планують ці кошти направити на інші проекти, але остаточне рішення буде прийнято у першій половині липня. 


Категорія: Україна та Брідщина | Переглядів: 970 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024