22 квітня, у Бродах у приміщенні реабілітаційно-педагогічного центру «Струмок» відбулося навчання для пекарів у рамках проекту від Корпусу миру США. Майстер-клас провів фермер Михайло Юхима із Золочівщини, який вже три роки випікає бездріжджовий екологічний хліб з житньої муки-разівки.
За роботою фермера спостерігали неповносправні вихованці РПЦ «Струмок», які вже закінчили навчання на пекарів у філії Поморянського ліцею, що діє у Бродах. Згодом хлопці самі випікатимуть хліб, на який є попит. Його для власного споживання забиратимуть члени Бродівського клубу органічного землеробства, які їздять зараз за ним на Золочівщину, а це здорожує вартість кожної 0, 5 кг буханки на 1 гривню.
За словами Михайла Юхима, його продукцію «100% Міськів хліб» купують клуби органічного землеробства із Житомира, Рівного і Львова та Бродів. Вартість 1 хлібини у фермера становить 2,5 грн. Тепер такий хліб випікатимуть і в Бродах, адже по завершенню навчання майстерня, де працюватимуть неповносправні, запрацює як самостійне підприємство.
Крім цього уже зараз триває навчання з ремону взуття – майстерня такого профілю запрацює уже з початку травня, а також розпочнеться начання з бісероплетіння, яке проводитиме неповносправна дівчина-майстриня.
|