Субота, 20.04.2024, 01.18.14

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Обережно грип! Вже ввели карантин
Обережно грип! Вже ввели карантин
15.50.52

29 жовтня голова Львівської облдержадміністрації Микола кміть підписав розпорядження №1153/0/5-09 Про введення на території Львівської області карантину».

Згідно з розпорядженням, враховуючи швидкі темпи зростання захворюваності населення Львівської області на грип і гострі респіраторні захворювання, важкість перебігу пневмоній та рішення позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29 жовтня 2009 року, протокол №22,:

1. Ввести з 29 жовтня поточного року на території області карантин.

2. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення спільно з головними державними санітарними лікарями та головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області ввести в дію Заходи щодо профілактики  грипу та гострих респіраторних захворювань, особливу увагу звернути на заборону проведення масових заходів із значним скупченням людей.

3. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (П.Хобзей), управлінню культури та туризму облдержадміністрації (Г.Дорощук), управлінню з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації (Ю.Майборода), управлінню у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації (А.Рожнятовський) , управлінню з питань внутрішньої політики облдержадміністрації (І.Ожиївський), ректорам вищих закладів освіти, керівникам організацій та установ області на період карантину відмінити проведення навчальних, культурних, спортивних та інших заходів з масовим перебуванням людей.

4. Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації (В.Кімакович) вжити всіх можливих заходів щодо ефективного лікування хворих на грип та гострі респіраторні захворювання, для чого залучити наявний в області медичний персонал, необхідні медичні ресурси та медикаменти.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Я.Кашубу.




Пам'ятка з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій (ГРІ)

(Рекомендації МОЗ України) 

ГРІ - це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів. Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні і вираженій інтоксикації. Механізм передачі вірусу грипу - повітряно-крапельний. Грип може призвести до тяжких ускладнень з боку легеневої, серцево-судинної, нервової, ендокринної систем.

Профілактика захворювань.

Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРІ та ГРЗ.

Ефективними, особливо у період підвищення захворюваності, фахівці відзначають наступні методи профілактики:

- повноцінне харчування з включенням вітамінів у природному вигляді;

- загартовування та часте провітрювання приміщень;

- вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії.

Високоефективними є рекомендації загального санітарно-гігієнічного спрямування, зокрема:

- Часто мити руки з милом, особливо після відвідування;

- Прикривати ніс та рот хустинкою (або одноразовими серветками), особливо при кашлі та чиханні;

- Широко застосовувати засоби нетрадиційної (народної) медицини, гомеопатичні препарати, оксолінову мазь.

На що необхідно звернути увагу:

- Існують деякі особливості клінічного перебігу грипу у різних вікових группах. У дітей молодшого віку передусім можуть з'явитися симптоми нейротоксикозу (блювання, судоми) навіть на тлі субфебрильної температури тіла. У осіб похилого віку на тлі ГРВІ загострюються серцево-судинні захворювання, активуються хронічні вогнища інфекції, що суттєво впливає на клінічні прояви грипу.

- Захворювання здебільшого починається гостро, з проявів загальної інтоксикації (озноб, відчуття жару, сильний головний біль, біль в очах). Хворого турбують загальна слабкість, ломота в попереку, крижах, суглобах, м'язовий біль, порушується сон. Привертає увагу вигляд обличчя хворого: гіперемія, одутлість, блискучі очі — загалом воно нагадує обличчя заплаканої дитини. Інкубаційний період при грипі коливається від декількох годин до 3 діб.

- Здебільшого на другу добу хвороби з'являється сухий кашель, починає турбувати біль у грудях. На 3-5 добу кашель м'якшає, з'являється незначна кількість слизового мокротиння. Носове дихання порушене через набряк слизової оболонки.

- Вже в перші години температура тіла може сягати 39-40°С, утримуватись на такому рівні 2-3 доби. Проте, якщо в подальшому гарячка продовжується або розвивається її друга хвиля (загалом триває довше 5-7 діб), це свідчить про розвиток бактеріальних ускладнень.

- Лікування ГРВІ та грипу є складною проблемою, тому його має визначати лікар. Не потрібно займатись самолікуванням, це небезпечно! При своєчасному і правильному лікуванні хвороба закінчується повним одужанням.


Категорія: Україна та Брідщина | Переглядів: 1501 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024