Четвер, 28.03.2024, 17.38.36

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Вересень » 3 » ВО „Свобода” засудила вшанування польськими байкерами пам’яті польських вояків в урочищі Гута Пеняцька (Бродівський район)
ВО „Свобода” засудила вшанування польськими байкерами пам’яті польських вояків в урочищі Гута Пеняцька (Бродівський район)
16.55.44

«31 серпня 2009 р. на території, приналежній до Голубицької сільської ради Бродівського району Львівської області (колишнє с. Гута Пеняцька) відбувся масовий захід, у якому взяли участь понад 200 громадян Республіки Польща, серед них – більше 100 байкерів, що нібито були учасниками «ІХ Райду Катинського», – йдеться у заяві ВО «Свобода», адресованій Президенту України Віктору Ющенку, Міністру Закордонних справ України, Голові Служби безпеки України, Головам Львівської обласної адміністрації та Львівської обласної ради. Про це 3 вересня повідомила прес-служба ВО «Свобода». 

 Далі у заяві сказано: «Слід зазначити, що про цей масовий захід на території Гути Пеняцької не було повідомлено українські органи державної влади та місцевого самоврядування. Окрім того, напередодні на території колишнього села без відповідних погоджень встановлені металеві хрести.

 Як стало відомо із польських ЗМІ, метою заходу було відвідання Гути Пеняцької - «польського села, мешканці якого 65 років тому були замордовані українськими бандитами з УПА та Дивізії СС «Галичина», а село було спалене. Така доля спіткала тисячі польських сіл ...» (http://raidkatynski.net).

ВО «Свобода» стурбоване тим, що захід під назвою ІХ Райд Катинський було організовано з метою викривлення історії українсько-польських стосунків, нагнітання антиукраїнської істерії, перекручення правдивих фактів окупаційної політики Польщі, замовчування злочинів Армії Крайової та інших польських військових формувань, які діяли проти українського населення.

 Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагає: 

 1) не допустити проведення заходів антиукраїнського спрямування на території України та заборонити в’їзд на територію держави особам чи організаціям, які проводять антиукраїнську діяльність та загострюють україно-польські стосунки;

 2) не надавати дозволи у встановленому законодавством України порядку на проведення масових заходів громадянам чи організаціям Республіки Польщі у Гуті Пеняцькій (Голубицької сільської ради Бродівського району Львівської області) та в інших місцях на території України до часу спростування неправдивої інформації про участь українців у знищенні мирного населення, або до часу надання належних доказів та фактів».

Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 1185 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024