Четвер, 25.04.2024, 21.53.20

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Липень » 27 » "Підкамінь 2009" - 3 дні етнодрайву (ФОТО+ВІДЕО)
"Підкамінь 2009" - 3 дні етнодрайву (ФОТО+ВІДЕО)
11.28.42
Кілька тисяч молодих людей із Західної та Центральної України з’їхалися 24-26 липня у селище Підкамінь, що на Бродівщині, на традиційним етно-рок-фест. 

- Це прекрасний фестиваль і він дарує чудовий настрій, - каже, перекрикуючи натовп, який вітає вихід на сцену чергових виконавців, лідер вінницького гурту „Очеретяний Кіт” Роман Кріль. – Він проводиться у святому місці і я думаю, що це дуже відчутно впливає на його атмосферу. Якісь такі позитивні флюїди так і носять тут у повітрі.
Місце де розташоване селище Підкамінь, що на Львівщині дійсно непересічне. Там знаходиться відомий католицький монастир, який носить довге ім’я Походження Дерева Хреста Господнього .
Дід Іван (85) так щиро витанцьовував разом з молодицями під музику „Очеретяного кота”, що став загальновизнаним героєм фестивалю
А зовсім неподалік від нього, на пагорбі, один серед цілого поля стоїть величезний камінь – висотою із трьох-чотирьох поверховий будинок. На його вершині палахкотить синьо-жовтий стяг.



Спеціально для тих, хто не проти покупатися у грязюці організатори влаштували штучне болото. Місцеві жительки Юля і Марічка вирішили не обходити це „басейн” стороною

- За легендою цей камінь вночі ніс чорт, щоб скинути його на монастир, - розповідає місцевий житель Сашко. – Але він щось трохи забарився у дорозі. І коли уже підходив до монастиря у селі заспівали півні. І чорт випустив камінь із рук.



Дрескод фестивалю – вишиванка. Для хто її на собі має вхід на „Підкамінь” безкоштовний 


Цю легенду місцеві розповідали усім приїжджим на фестиваль. А ті в свою чергу обов’язково мали спробувати видертися на вершину загадкової скелі. Хто цього не зробив, вважай, і не був у Підкамені. 

- Страшнувато, якщо чесно. - зізнається 17-річний киянин Сергій Солодько, який щойно піднявся на Камінь. - Залізти сюди я заліз, а от злазити як буду, ще не знаю.



Для лідера гурту „Очеретяний кіт” Романа Кріля „Підкамінь” – уже четвертий фестиваль у цьому році

Для підйому на скелю слугують неглибокі рукотворні западини – лізти доводиться практично по відвісній стіні. А видершись на вершину, можна побачити ще одну цікаву деталь – прямо у камені видовбане акуратне прямокутне заглиблення. Схоже колись ця висока „споруда” слугувала цілям оборони. 

- Це зробили січові стрільці, - впевнено каже знавець місцевих легенд Сашко. – Там сиділи їх снайпери. Вони ж тут і поховані – прямо під скелею.



Фестиваль – це в першу чергу спілкування. Лідер гурту „Тінь Сонця ” Сергій Василюк разом з місцевими жителями слухає гру Сашка Лірника


Дійсно під скелею знаходиться велика кількість кам’яних могил. Проте вони здаються набагато древнішими за одне століття.

Сцена на якій відбувалися усі основні події рок-свята від Каменю та монастиря знаходиться неподалік. У рамках „Підкаменю-2009” на ній виступали такі відомі виконавці як „Тінь Сонця”, „Кому вниз”, „Mad Heads XL”, вінницькі „Тік” та вищезгаданий „Очеретяний Кіт”.



На гостей Пікаменю чекали усі зручності. Вони мали можливість не лише швидко набрати чистої води, а й прийняти душ


До речі для „котів” це уже четвертий фестиваль, на якому вони „відлабали” цього літа. Перед ним були „Трипільське коло”, один із рок-фестів у Польщі та „АртПоле”.

А через тиждень, першого серпня „котів” чекає інша фестивальна рок-сцена – у селищі Славське, що знаходиться на тій ж таки Львівщині.



На території фестивалю було організовано декілька спортивних майданчиків. Там можна було пограти футбол чи волейбол


- Запрошую усіх охочих на цей фестиваль, - каже Роман Кріль. - Цього року там запланована дуже потужна програма. 

До речі із „Славське Rock” по термінам повністю співпав і один з фестивальних гігантів України - „Свірж”, що триватиме з 31 липня по 2 серпня у селі Свірж Львівської області. 

Серед виконавців, які на нього запрошені Ніно Катамадзе, Здоб ши Здуб, Пікардійська Терція, Cankisou, Воплі Відоплясова та багато інших.








Подивитися більше фото з фесту можна ТУТ

Подивитися більше відео з фесту можна ТУТ
Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 2014 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 4.7/3 |
Всього коментарів: 3
3 Таня  
0
Було супер. Подяка організаторам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 brodurayon  
0
Дуже весело. Тільки шкода, що одинь день був і дощило мальок applause

1 Аня  
0
Мабуть весело було!:)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024