Четвер, 25.04.2024, 17.12.51

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Липень » 23 » США зацікавлені в авесному використанні нафтопроводу "Одеса-Броди"
США зацікавлені в авесному використанні нафтопроводу "Одеса-Броди"
09.45.10
Віце-президент США Джозеф Байден заявив про зацікавленість його країни у якнайшвидшій реалізації проекту постачання каспійської нафти в Україну та інші європейські країни на основі проектного (аверсного) використання нафтопроводу "Одеса-Броди".
Про це 22 липня заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко, коментуючи результати робочого візиту віце-президента США, повідомляє прес-служба глави держави. 
Під час переговорів Байдена з президентом Віктором Ющенком сторони заявили про спільність підходів і взаємну підтримку у реформуванні енергетичного сектору України. 
Президент закликав американські компанії до участі в проектах із модернізації української газотранспортної системи, що отримало позитивну реакцію американської сторони. 
Учасники переговорів констатували прогрес у співробітництві в ядерно-паливній галузі. 
Зокрема, 30 березня 2008 року було підписано контракти на постачання палива для 3 енергоблоків Південноукраїнської АЕС. За час, що минув, реалізована програма адаптації пального до українських реакторів. 
Сторони погодилися розширювати на конкурсних умовах участь західних компаній у забезпеченні України ядерним паливом, а також створення в Україні власного виробництва такого палива. 
"Комплекс розглянутих питань і досягнуті домовленості ілюструють слова віце-президента США про те, що його країна не визнає будь-яких "сфер інтересів", а перезавантаження відносин між США і Росією відбувається не за рахунок України", - зазначила Ульянченко. 
"США будують відносини з Україною безпосередньо, виходячи із обопільних інтересів і без огляду на позицію будь-яких третіх сторін", – зауважила вона. 
Голова секретаріату нагадала, що Байден висловився на підтримку суверенітету і незалежності України і її права на власний вибір, що включає вибір своїх відносин і союзників. 
У ході зустрічей американська сторона констатувала незворотні успіхи, які досягла Україна протягом останніх років у питаннях демократизації суспільства – незважаючи на надзвичайні внутрішні і зовнішні ускладнюючі чинники. 
Було обговорено способи надання Україні допомоги у впровадженні реформ, необхідних для подальшого розвитку демократії та економіки, боротьби з економічною кризою. 
Ульянченко висловила впевненість, що практична співпраця між країнами і надалі розвиватиметься у всіх питаннях, які становлять взаємний інтерес. "Відносини стратегічного партнерства отримали нову динаміку". 
"Цьому слугуватиме і робота створеної за підсумками візиту українсько-американської Комісії зі стратегічного партнерства, перше засідання якої відбудеться восени цього року", – наголосила вона.

Категорія: Україна та Брідщина | Переглядів: 1022 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024