П`ятниця, 19.04.2024, 18.36.40

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Липень » 10 » У селян із Суховолі без компенсації хочуть вилучити приблизно 20 тис. га землі
У селян із Суховолі без компенсації хочуть вилучити приблизно 20 тис. га землі
12.04.42
У селі Суховоля Бродівського району у місцевих мешканців забрали право розпоряджатись приблизно 20 тис. га свої землі. Мешканці проти створення на цих землях Національного парку «Пам`ятка Пеняцька», однак обласна рада відмовилась надати місцевим громадам право самим вирішувати це питання на референдумах. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».
Проект створення Національного природного парку «Пам`ятка Пеняцька», який на Львівщині втілює заступник голови Львівської облдержадміністрації Олександр Ганущин, викликав чимало запитань у депутатів. Виявилось, що на фінансування цього проекту в державному бюджеті коштів не передбачено. Крім того, якщо у громад вилучають землю сільськогосподарського призначення для підприємницької діяльності, то їм відшкодовують втрати сільськогосподарського виробництва, у цьому ж випадку, коли йдеться про створення Національного парку, землі у селян вилучатимуть без жодної компенсації.
На території, яку передбачено охопити Національним парком, розташовано чимало природних та історичних пам`яток, і викликає сумнів, чи будуть вони збережені. Наразі депутати не почули відповіді, що зроблено для збереження рідкісних видів флори і фауни, для збереження пам`яток історії та культури. 
Мешканці сіл Суховоля та Ясенівка, на території яких заплановано створення парку, налаштовані захищати свої права. Дві сільські ради проголосували проти створення парку на їхніх землях.

Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 1126 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 8
8 Таня  
0
Дійсно, такі фестивалі як Підкамінь (Бродівський район) та Верхобуж (Золочівський район) без Ганущина на ьакому рівні б не відбулися. А що доброго для того ж Бродівського району зробила Свобода, адже задля Фестивалю якісь дорогои робляться тощо ...

7 Депутат  
0
Там підпис Ганущина, бо він підписує всі додатки до розпоряджень голови ОДА (як керівник апарату - згідно Закону). Окрім цього він дійсно допомагає Бродівському і Золочівському районам, оскільки закріплений за цими районами як заступник голови ОДА, згідно розподілу функціональних обов'язків. Стосовно Нацпарку - Ганущин на всі питання Свободи відповів на сесії ЛОР і виглядав ні кілька порядків переконливішим за Сех. А свобода хай не заявами піариться, а справами. Той же Панькевич був головою Бродівської РДА - хай розкаже, що він для району зробив. А хоче подискутувати - це можна зробити на телебаченні (в того ж Дроздова ...)

6 Ірина  
0
Ніхто й не приховує того, що цей проект втілює в життя пан Ганущин, як чиновник, адже робить це на виконання Указу Президента та Доручення кабміну. Дуже доступно про всі та мінуси Нацпарку "Пам"ятка Пеняцька" він розповів на четверговій сесії облради і, шановний чи шановна, якщо ви не вірите чиновникам, то повірте депкорпусу, який схвалий цей проект, за винятком єдиної "Свободи", яка живе за принципом "бакланити все, що робить та ініціює не вона". Аж смішно...

5 Не вірю  
0
http://www.ekology.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=553&Itemid=%20%20104

Там підпис Гнущина. Отже всетаки він втілює це у життя. Значить правильно Свобода робить - цій владі треба не дати можливість апробовувати нові схеми


4 Депутат  
0
Про похід в Президенти зрозуміло, але ж Тягнибок розуміє, що він навіть в другий тур не попаде!!! В якого кандидата він відбере тих свої 3-5%? І в користь яким воно піде? Хіба вартує розкрутка рейтингів на парламентських та місцевих виборах ВО "Свободи" втрата єдиного шансу обрати для України гідного Президента (розірвати коло Янукович-Тимошенко). І чи дійсно наслідки Президентської гонки додадуть їм рейтингу на майбутнє???? Одумайтесь панове Тягнибок, Сех, Панькевич ...

3 Ірина  
0
Про який сором Ви говорите??? Тут вибори на носі, Тягнибок у президенти йде, треба ж якось голоси збирати..., байдуже, якимим методами... На війні, як на війні - всі методи годяться! От прикро тільки, що дійшли вже до такого як дезінформація, бо сільські ради не проголосували "проти", вони відклали голосування для кращого ознайомлення з фактами.
Прикро, бо тільки повіриш комусь, як він показує своє справжнє обличчя...

2 Таня  
0
Проект створення Національного природного парку .... викликав чимало запитань у депутатів. :) Запитання були хіба в Свободівців - Сех та Панькевича. А УНПіст Коваль та БЮТівець Стецькович підтримали Ганущина. Шановні СВОБОДІВЦІ Вам НЕ СОРОМНО маніпюлювати фактами???????

1 Депутат  
0
Ганущин на ці всі птання дав нормальні відповіді. 1. Фінансування з держбюжету буде коли парк вже буде створено. 2. Вилучення здійснюється в двох випадках: до складу Національного парку включаються ті території, які вже є вилученими (біля 1300 га), це ті території, котрі вже належать до наявного природо-заповідного фонду; будуть включатися території лісові масиви, котрі зараз перебувають у складі держліспгоспів, інші території вилученню не будуть підлягати. 3. Стосовно компенсацій: ЗУ "Про природо-заповідний фонд", Земельним Кодексом визначено, що до земель державної форми власності відносяться, в тому числі землі природо-заповідного фонду і щодо цих земель державна установа не сплачує ніяких платежів до місцевого бюджету (це є лежить в основі як європейської так і світової практики).4. Стосовно природних та історичних пам`яток, то саме в Нацпарку вони будуть ПІД ЗАХИСТОМ ДЕРЖАВИ. 5. Стосовно налаштованих мешканців - ВО "Свободі" варто припинити їх налаштовувати, а ПОЧИНАТИ ПРАЦЮВАТИ!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024