П`ятниця, 29.03.2024, 12.53.33

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Липень » 7 » На фесті "Підкамінь" можна буде почастуватися місцевими стравами та домашніми міцними напоями
На фесті "Підкамінь" можна буде почастуватися місцевими стравами та домашніми міцними напоями
17.40.04
24-26 липня в рамках Міжнародного етнофестивалю «Підкамінь» 23 сільські ради Бродівщини, до яких належить більше ста населених пунктів, презентуватимуть етнічні особливості своїх місцевостей. На стендах будуть розміщені світлини із зображенням найбільш мальовничих куточків сіл та вироби декоративно-ужиткового мистецтва, які притаманні цим місцевостям. Також кожна громада почастує гостей фестивалю місцевими стравами та домашніми міцними напоями – повідомив виконавчий директор організаційного комітету етнофестивалю «Підкамінь» Володимир Булишин. 
За найкращу громаду гості фестивалю зможуть проголосувати гривнею – вкинути її у скарбничку села, яке сподобалося найбільше. З цих грошей, за словами Булишина, буде сформовано призовий фонд. Частину накопичених меценатських коштів вручать громаді-переможцю, іншу частину – передадуть на реставрацію Підкамінського монастиря, під стінами якого три дні творитиме пісенно-фольклорне дійство. 
Щоб не лише подивитися на твори ужиткового мистецтва, а й набити руку на виготовленні, скажімо, вузликової ляльки, характерної лише для Бродівського краю дитячої забавки, глиняних глечиків або інших народних витворів, гості – під супровід концертних мелодій – зможуть відвідати майстер-класи з різних ремесел. Безкоштовні майстер-класи під відкритим небом даватимуть два десятки «тренерів» декоративного та ужиткового мистецтва, які приїдуть як західних областей України, так і з центральних та східних регіонів держави. Хоча організатори майстер-класів не відмовляться й від спонсорської допомоги, що піде на підтримку та розвиток народних ремесел, які, на жаль, нині форсовано витісняють широко вжиткові китайські сувеніри.
Своє уміння на «Підкамені» цьогоріч вперше продемонструють неповносправні діти з навчально-реабілітаційного центру «Джерело» зі Львова. Вихованці «Джерела» виготовлятимуть на очах у гостей фестивалю ляльки-мотанки з тканини і рослин, вироби з бісеру та витинанки.
Атмосферу етносвята доповнять казки Сашка-лірника, який під акомпанемент улюбленого інструменту виконуватиме ексклюзивні авторські казки. «Їх ніхто не знає, бо Сашко-лірник сам складає ці оповіді, – зазначив Булишин. – Його атракція триватиме два дні в режимі нон-стопу. А головними зачарованими фанами Сашка-лірника, як і торік, будуть діти».  

Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 1073 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024