Субота, 20.04.2024, 06.56.00

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Березень » 25 » Жителі Підгірців проти розширення охоронних зон пам’яток культури та археології
Жителі Підгірців проти розширення охоронних зон пам’яток культури та археології
10.43.35
Під час засідання сесії Бродівської райради обговорили питання про встановлення охоронних зон навколо об’єктів культурної спадщини у с. Підгірці, Бродовського району. Це питання було включене до порядку денного після того, як декілька депутатів на попередньому пленарному засіданні висловили стурбованість з приводу розширення охоронних зон навколо пам’яток культури і археології, в результаті чого страждають місцеві жителі, бо не можуть приватизувати землю. 
Представники ініціативної групи зі с. Підгірці на чолі з новообраним сільським головою Надією Михайлинин, зазначили, що прийшли на сесію через те, що, згідно з новою схемою, практичне все село потрапляє під охоронні зони, що паралізує їхню господарську діяльність.
Головний спеціаліст з охорони культурної спадщини Бродівської райдержадміністрації Дем’ян Лесик повідомив, що на замовлення управління містобудування і архітектури Львівської ОДА у 2006 році була виготовлена Схема планування ландшафтно-архітектурного комплексу «Підгірці – Пліснесько», у якій нанесені охоронні зони, зони регулювання забудови та зони охоронного ландшафту та археологічного культурного шару. Проте, сесія Підгорецької сільської ради, розглянувши дану схему, у грудні 2008 року, заперечила затвердження нових охоронних зон, зображених на карті. Натомість, затвердила діючі зони охорони. На даний час виготовлено паспорт та графічний матеріал на пам’ятку археології національного значення – літописне місто Пліснесько та завершується погодження охоронних зон даної пам’ятки в державній службі з охорони культурної спадщини. Планується розширення Пліснеського городища до 400 га, а на даний час охоронна зона становить 160 га. «Пам’ятки археології в іншій власності, ніж у державній, бути не можуть», – сказав Дем’ян Лесик. Він вважає проблему дещо надуманою, адже жителі села безперешкодно можуть обробляти земельні ділянки і значна частина селян приватизувала свої присадибні ділянки.
Депутати Бродівської районної ради прийняли звернення до прем’єр-міністра України, народного депутата Михайла Косіва та голови ЛОДА Миколи Кметя з проханням допомогти у вирішенні цього питання та захистити інтереси сільської громади. Опрацювати це питання для всебічного обговорення на черговій сесії було доручено профільній комісії Бродівської райради.

Інформацію підготовлено за матеріалами ЗІКу
Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 1001 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024