П`ятниця, 29.03.2024, 02.11.18

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Березень » 2 » Президент України та Президент Республіки Польща вшанували жертв трагедії у Гуті Пеняцькій (ФОТО)
Президент України та Президент Республіки Польща вшанували жертв трагедії у Гуті Пеняцькій (ФОТО)
10.51.30
28 лютого Президент України Віктор Ющенко та Президент Республіки Польща Лєх Качинський взяли участь у вшануванні 65-х роковин трагедії у Гуті Пеняцькій (Бродівський район), де 1944 року близько 1000 польських селян були знищені в каральній операції фашистів. Про це повідомила прес-служба Президента України.
У своєму виступі від імені України Президент Віктор Ющенко віддав шану кожному, хто став жертвою протистояння двох людиноненависницьких тоталітарних режимів. «Ми говоримо про час, коли на землю пролилася кров мільйонів людей. Бо змагалися два найбільші в історії людства тоталітарних режими», – наголосив Президент.  
«Я маю обов'язок стояти тут, на цьому місті, поруч з Президентом Польщі, точно так, як ми стояли в селі Павлокома декілька років тому, і біля мене був польський Президент. Цим я хочу сказати: не дивлячись на нашу історію, бурхливі події Другої світової війни і багато обставин, які йдуть з минулого, я глибоко переконаний, що українець навічно подав руку дружби і порозуміння полякові», – сказав у своєму виступі Глава Української держави. 
Президент України наголосив, що українці і поляки сьогодні поруч, бо їх об'єднує пам'ять і спільні цінності. «Переконаний, як український, так і польський народи добре розуміють і вшановують наше минуле, нашу історію, досить трагічні сторінки і сталінського, і нацистського режимів. Але ми говоримо не тільки про минуле. Ми маємо спільну мету, спільний сьогоднішній день, спільне європейське сьогодення», - сказав Віктор Ющенко. 
Президент Польщі Лєх Качинський у своєму виступі підкреслив, що сьогоднішня присутність двох Президентів на місці трагедії свідчить про «наступний крок» до поєднання між українським та польським народами. 
Глави двох держав також взяли участь у спільній молитві по загиблим у Гуті Пеняцькій та поклали вінки до пам'ятника жертвам трагедії.
Фотогалерея
фото1
фото2
фото3
фото4
фото5
фото6
фото7


Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 1091 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024