Четвер, 28.03.2024, 18.21.52

Вітаю Вас Гость | RSS

ГоловнаРеєстраціяВхід
Меню сайту

Розділи новин
Новини Брідщини [313]
Новини, які відбулися у Бродівському районі
Україна та Брідщина [70]
Українські новини, які мають безпосередьє відношення до Бродівського району
Анонси [35]
Прогнозовані події, які відбудуться у Бродівському районі

Наше опитування
Кому з Бродівських керівників Ви найбільше довіряєте?
Всього відповідей: 177

Головна » 2009 » Березень » 2 » Віктор Ющенко проігнорував акцію вшанування українців у Бродівському районі організовану ВО "Свобода"
Віктор Ющенко проігнорував акцію вшанування українців у Бродівському районі організовану ВО "Свобода"
10.39.48
28 лютого поблизу села Гута Пеняцька Бродівського району, за сприяння ВО «Свобода», відбулося освячення хреста із терновим вінком усім українцям, які загинули від рук польських шовіністів та радянських партизанів у 1943-44 рр. Хрест освятили шість священиків, які також відправили панахиду за невинно убієнними: греко-католицьким священиком Мартином Балютою, директором школи с.Ясенів Іваном Ваврівим, його дружиною Софією та багатьма іншими українськими мирними жителями. Очевидці Петро Коць, Михайло Юрків та Михайло Музичка розповіли про ті трагічні події, що відбувалися на українських землях у 1943-44 рр. Про це повідомила пресс-служба ЛОО ВО «Свобода».
Сьогодні ми є тут, щоби виконати другу заповідь Декалогу українського націоналіста: "Не дозволиш нікому сплямити слави і честі твоєї нації", - сказав у своєму виступі координатор акції, заступник голови ВО "Свобода" з питань національної пам'яті Олег Панькевич. - У наших жилах є кров повстанців, козаків та дружинників Володимира Великого. І тому ми не можемо погодитися з нашими сусідами, що наша земля - це східні польські креси. Ми сьогодні є тут, щоби сказати, що територія Західної України є автохтонна українська земля, на якій споконвіку жили українці. Ми є - нація, якій завжди належала ця земля. Сьогодні ми зібралися для того, щоби вшанувати пам'ять мирних людей. Нашим ворогам вигідно звинувачувати українців у тому, що відбулося на цій землі у 40-х рр. минулого століття. Проте ми тут, щоби не дозволити перекручувати історію так, як комусь заманеться. Ми приймаємо з миром тих, хто поважає нас, а хто підніме на нас меча, той від меча і загине".
Проте, Президентський кортеж, що прямував до пам'ятника загиблим у часи війни полякам, не зупинився біля освяченого хреста. Нагадаємо, що напередодні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок надіслав телеграму В.Ющенку, в якій запросив взяти участь у вшануванні загиблих українців.
Свобода" не приєдналася до акції вшанування поляків, як планувала напередодні, а помолившись за загиблими та заспівавши гімн України, колона членів "Свободи" закінчила акцію, повернувшись до свого транспорту. За словами Олега Панькевича, учасники акції не стали проходити через металошукачі, які поставили перед колоною, адже єдиною зброєю «Свободи» була є і буде українська ідея.


Категорія: Новини Брідщини | Переглядів: 910 | Додав: brodurayon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Друзі сайту
«Галичина спортивна» - все про Галицький спорт. 
 www.kambuz.org.ua - Інформаційно-розважальний портал міста Кам'янка-Бузька
http://belz.at.ua/kn.gif Інформаційно-розважальний портал м.Здолбунів (новини, реклама, ігри)
 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Брідщина © 2024